EMMANUEL‍‍‍ ‍‍‍DHAENENS

Emmanuel, coach Manu, is de headcoach en eigenaar van Crossfit Kortrijk.Coach Manu (26j), kind uit een Belgisch-Frans huwelijk,  is opgegroeid in de mooie streek “Bormes-Les-Mimosas” in Zuid-Frankrijk. Hij is al sinds kindsaf aan gebeten door de sportmicrobe en deed o.a. baby gym, karate, mountainbike, tennis, volleybal, Engelse box en fitness.  Hij besloot dan ook dat ‘sport’ de richting was waarin hij zijn professionele carrière wou uitbouwen. In 2012 behaalde hij het diploma “Métiers de la form (BJEPS AGFF), om nadien naar België te trekken en een opleiding Kinesitherapie te starten.  Tijdens zijn studies begon hij met Crossfit, hetgeen al snel evolueerde tot een echte passie. Manu houdt van het hele CrossFit-plaatje, niet alleen van de sport zelf maar ook van de levensstijl en de community-spirit die erbij hoort. CrossFit is voor Manu de enige écht complete sport.  Eind 2015 kwam zijn droom waar en kon hij zijn eigen box, CrossFit Kortrijk, openen.  Coach Manu is dan wel niet altijd stipt op tijd, hij is een uitstekende coach die altijd met veel plezier en eindeloze energie zijn atleten vooruit helpt. Coach Manu doet zowel individueel, als in team (met Jelle Hoste – Team Côte du Boeuf), mee aan Crossfit-competities. Hij deed al mee aan the Belgian Throwdown 2016, de Amsterdam Throwdown 2016, Last battle of the Winter 2017, The Beach Throwdown 2017, The Belgian Throwdown 2017 en The Marseille Throwdown 2017,… In September 2017 vormt hij samen met Michelle een team voor de  Alpine Battle 2017 (Team Bambi & Brutus). Coach Manu heeft een certificaat Crossfit Level 1.

MATTHIJS‍‍‍ DEPREZ

‍‍‍Matthijs, bij ons gekend als coach Matthi, broere, preetje,…. is onze eerste hulpcoach. Matthi (23j) is jong, ambitieus en énorm sportief. Zo heeft hij ervaring met o.a. zwemmen, fietsen, lopen, fitness, judo en voetbal. In mei 2016 ontdekte Matthi onze Crossfit box en hij is meteen gebleven.  Na enige tijd zelf intensief te hebben meegetraind, vond Matthi gaandeweg zijn plaatsje  in het CFK team. Eerst als administratief medewerker, en later ook als coach. Onder begeleiding van headcoach Manu is hij ondertussen een vaste waarde geworden. Matthi speelt nog steeds voetbal (2e provinciale Ledegem) en combineert dat met zijn Crossfit trainingen. Beiden vullen elkaar perfect aan! Matthijs heeft al wat ervaring met Crossfit wedstrijden en is van plan om dit in de toekomst nog uit te breiden. Hij deed mee aan The Southside Throwdown 2016 (individueel), The Belgian Throwdown 2017 (in team) , The Amsterdam Throwdown 2017 (team) en Amarok games 2018 (Team) ,Healthy Throwdown 2018 (Team) , The Beach Throwdown 2018 (Team)

Coach Matthi heeft een diploma initiator fitness en een certificaat Crossfit Level 1.

MICHELLE DECRUY

Michelle (26j), was net als de andere coaches een erg sportief kind. Samen met haar tweelingzus heeft  ze haar hele leven competitie geturnd. Van haar 15e tot 23e gaf ze ook zelf turnles aan de competitietak, waarvan de laatste jaren als hoofdtrainster. Toen Michelle op 23-jarige leeftijd afstudeerde heeft ze haar turncarrière stopgezet. Het viel (helaas) niet te combineren met haar professionele carrière, en een lastige blessure had veel van het turnplezier weggenomen. Evenwel bleef Michelle op zoek naar een sport die haar dezelfde uitdaging zou bezorgen als het turnen, en dat heeft zij gevonden bij Crossfit. Sinds juli 2017 is Michelle ook coach en daarnaast helpt ze met de administratie van de box. Michelle is erg competitief en doet graag zoveel mogelijk Crossfitwedstrijden mee. Meestal als individuele atleet, maar in de toekomst wil ze graag meer team-competities doen. Michelle deed al mee aan The Belgian Throwdown 2016, Last battle of the Winter 2017, The Liege Throwdown 2017, The Beach Throwdown 2017, The Belgian Throwdown 2017, The Marseille Throwdown 2017,… In September 2017 vormt ze samen met coach Manu een team voor de Swiss Alpine Battle 2017 (Team Bambi & Brutus). Coach Michelle heeft nog geen certificaat Crossfit Level 1, maar dit is wel éé‍‍‍n van haar prioriteiten.